sluit

De Grinch (NL/2D)

Film
Junior

De Grinch is alweer de achtste animatiefilm van Illumination en Universal Pictures, bekend van Verschrikkeleke Ikke, MinionsHuisdiergeheimen en Sing.

In dit welbekende kerstverhaal uit de pen van Dr. Seuss is een groene mopperkont van plan het kersfeest te stelen, omdat hij een hekel heeft aan vrolijkheid. Maar het blije meisje Cindy-Lou, die dol is op kerst, brengt hem misschien toch op andere gedachten? Een grappig, hartverwarmend en visueel enerverend verhaal over de tijdloze magie van kerst.

In de Nederlandse versie spreekt Carlo Boszhard de stem in van de Grinch; in de originele versie doet Benedict Cumberbatch (The Imitation Game, Doctor Strange) dat. Popster Pharrell Williams treedt op als verteller. Regisseur Scott Mosier produceerde de door Kevin Smith geregisseerde films Mallrats en Zack and Miri Make a Porno. Coregisseur Yarrow Cheney werkte als productieontwerper voor de Despicable Me-films en The Lorax en werd daarvoor genomineerd voor een Emmy Award.

Deze film is als Nederlands gesproken (2D) versie te zien, en als originele (3D) versie.

 

  • Een zoete kerstfilm die ook geschikt is voor kersthaters.
    NRC
  • De Grinch is wat tammer dan de hitfilm van 18 jaar geleden, maar het chagrijnige monstertje komt nog altijd als geroepen.
    de volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden