sluit

De Grote Boze Vos

Film
Junior
Picl

De Grote Boze Vos is hartverwarmend, doldwaas en de nieuwe film van Benjamin Renner, die eerder de Oscar-genomineerde en het Cinekid-prijswinnende Ernest en Célestine maakte. De Grote Boze Vos is nu bij ons te zien.

Wie is er bang voor de grote boze vos? Niemand lijkt het wel… Op en rond een boerderij op het platteland spelen zich drie hilarische verhalen af, die de dieren voor grote uitdagingen stellen. Zo verschijnt er een vleugellamme ooievaar op het erf en komen een eend en een konijn een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje? Schaamteloos grappig en uitgelaten, maar liefdevol geanimeerd met verbluffend vakmanschap en perfecte timing.

Voor dit nieuwe project vertaalde Benjamin Renner zijn zelf geschreven prentenboek met dezelfde titel naar het grote scherm. In een Franse recensie werd al gezegd dat De Grote Boze Vos onweerstaanbaar was; “Wallace & Gromit meets Beatrice Potter”. De film werd dan ook niet voor niks genomineerd voor Beste Kinderfilm door kinderfilmfestival Cinekid.

 

  • Een humoristische, plezante animatiefilm
    VPRO Cinema
  • Een humoristisch scenario en fraaie tekeningen’
    de Volkskrant
  • Onvoorspelbare wendingen en snelle, puntige humor
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?