sluit

De Grote Regisseurs – Darren Aronofsky

Film
Cursus
Filmspecials

Michael Mann, Guillermo del Toro en Darren Aronofsky. Het zijn grote regisseurs waar een rechtgeaarde filmliefhebber niet omheen kan. In de cursusreeks Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je op drie avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

Maar wat maakt deze filmmakers zo groot, zo bijzonder en in sommige gevallen zelfs uniek? Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films  van deze regisseurs. Daarnaast gaat hij in op significante persoonlijke achtergronden en neemt hij de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Tot slot bekijkt Hoogenbosch de regisseurs en hun films binnen een cultuurhistorisch kader en brengt ze in samenhang met de tijd en toont hij de invloed die zij uitoefenden op anderen.

Darren Aronofsky
Met onvergetelijke films als Pi, Requiem for a Dream, The Fountain, The Wrestler, Black Swan en Mother! heeft Darren Aronofsky inmiddels een stevig oeuvre opgebouwd. Zijn pittige karakterstudies openbaren zich in films vol snelle montages, verbluffende visuele zeggingskracht, intense soundtracks en een complex narratief rond vaak ambitieuze, obsessieve, zelfdestructieve protagonisten. Filmdocent Constant Hoogenbosch neemt het werk van Aronofsky onder de loep, bespreekt zijn films, maar ook de opvallende stijlkenmerken.

Benieuwd naar ons volledige cursusprogramma? Lees dan meer via deze link.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?