sluit

De Grote Regisseurs – Guillermo del Toro

Film
Cursus
Filmspecials

Michael Mann, Guillermo del Toro en Darren Aronofsky. Het zijn grote regisseurs waar een rechtgeaarde filmliefhebber niet omheen kan. In de cursusreeks ‘Grote Regisseurs’ neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je op drie avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

Maar wat maakt deze filmmakers zo groot, zo bijzonder en in sommige gevallen zelfs uniek? Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films  van deze regisseurs. Daarnaast gaat hij in op significante persoonlijke achtergronden en neemt hij de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Tot slot bekijkt Hoogenbosch de regisseurs en hun films binnen een cultuurhistorisch kader en brengt ze in samenhang met de tijd en toont hij de invloed die zij uitoefenden op anderen.

Guillermo del Toro
Met Nightmare Alley presenteerde de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro zijn allerlaatste meesterwerk. Als exponent van de Nuevo Cine Mexicano openbaart Del Toro zich in de jaren 90 als een groot talent met een oog voor het fantastische. Zijn pakkende verhalen hebben een heel eigen toon en een sterke connectie met sprookjes, volksverhalen, fantasy en horror, maar hij is ook een romanticus in hart en nieren die de poëtische schoonheid van het groteske onderstreept. Filmdocent Constant Hoogenbosch neemt u mee in de fantastische wereld van Guillermo del Toro.

Volgende edities cursussen met Constant Hoogenbosch:

Benieuwd naar ons volledige cursusprogramma? Lees dan meer via deze link.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?