sluit

GEANNULEERD: De Grote Regisseurs – Michael Mann

Film
Cursus

Michael Mann, Guillermo del Toro en Darren Aronofsky. Het zijn grote regisseurs waar een rechtgeaarde filmliefhebber niet omheen kan. In de cursusreeks Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je op drie avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

Maar wat maakt deze filmmakers zo groot, zo bijzonder en in sommige gevallen zelfs uniek? Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films  van deze regisseurs. Daarnaast gaat hij in op significante persoonlijke achtergronden en neemt hij de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Tot slot bekijkt Hoogenbosch de regisseurs en hun films binnen een cultuurhistorisch kader en brengt ze in samenhang met de tijd en toont hij de invloed die zij uitoefenden op anderen.

Michael Mann
Hij maakte naam met films als Manhunter, The Last of the Mohicans, Heat, The Insider, Collateral en Miami Vice. Regisseur Michael Mann is een perfectionist die inzet op realisme en authenticiteit in verhalen die vaak draaien om getroebleerde mannen. De misdaadwereld loopt als een rode draad door zijn oeuvre, dat opvalt door zeer bewust gebruik van licht en kleur en inzet van avantgardistische muziek. Filmdocent Constant Hoogenbosch duikt met u in het oeuvre van Mann.

Volgende edities cursussen met Constant Hoogenbosch:

Benieuwd naar ons volledige cursusprogramma? Lees dan meer via deze link.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?