sluit

De Hazenschool

Film
Junior

Hazenjongen Max komt op een dag terecht op een merkwaardige plek in het bos.

Hij is geland bij de Hazenschool, waar hazen tot Paashazen worden opgeleid. In het bos rond de Hazenschool wonen vossen die dol zijn op hazenboutjes. Max beseft al gauw dat alleen een Paashaas weet hoe hij heelhuids het bos kan verlaten. Maar Paashaas word je niet zomaar. Max ontpopt zich tot een ijverige leerling, maar ook de vossen zitten intussen niet stil. Zij stellen alles in het werk om het kostbaarste bezit van de Hazenschool te stelen: het magische Gouden Ei. Zonder het magische Gouden Ei is de Hazenschool verloren.

De Hazenschool is een vrolijke, kleurrijke animatiefilm die liefdevol en met oog voor detail is gemaakt. Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek uit 1924 van Fritz Koch-Gotha en Albert Sixtus. De Nederlandse stemmen zijn ingesproken door Jip Bartels, Job Bovelander, Christaan Schreuder, Marcel Harteveld, Franky Rampen, Fauve Geerling en Ara Halici.

  • De hazenschool weet op inventieve wijze het klassieke verhaaltje van Sixtus en Koch-Gotha te verbinden met de moderne tijd
    Cinemagazine
  • De Duitse kinderfilm De hazenschool is een sympathiek, ongecompliceerd avontuur
    De Volkskrant
  • Charmante Duitse animatie
    NRC Handelsblad

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden