sluit

De Liefhebbers

Film

De Liefhebbers gaat over familiebanden maar vooral over het zelf herstellend vermogen van de mens. Deze nieuwe dramafilm van Anna van der Heide is te zien vanaf donderdag 24 oktober.

Jan (Jeroen Krabbé) en Lea (Beppie Melissen) hebben vier volwassen kinderen, die ze hebben voorbereid op het echte leven: doorzetten, nooit opgeven en sterk zijn. De kinderen konden daarmee in hun eigen leven een eind op weg komen. Maar de onderlinge relaties komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader al een jaar worstelt met beginnende dementie. Voor ieder lid van het gezin start een eigen acceptatieproces. Hiervoor moeten ze de confrontatie met elkaar én met zichzelf aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

De Liefhebbers is de openingsfilm van de vierde editie van Parool Film Fest (PAFF). Regisseur Anna van der Heide studeerde in 2003 af aan de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze regisseerde onder meer de films Brammetje baas (2012) en Meester kikker (2016), de korte film Man in pak (2012) en de feelgood dramaserie Vrolijke kerst (2014). Voor haar korte film MissiePoo16 (2007) ontving ze een Gouden Kalf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden