sluit

De Nederlandse Filmnacht – Dirty God

Film
Filmspecials

De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthouse film wordt gepresenteerd. We starten met een knaller, namelijk Dirty God, het Engelse debuut van regisseur Sacha Polak. Voorafgaand aan de film zal een spoken word artiest een inleiding verzorgen. Na afloop organiseren we een Q&A met de regisseur en een muzikale afsluiting.

DIRTY GOD
De jonge Jade probeert haar leven weer op te pakken na een tragisch ongeval; haar ex heeft haar gezicht en bovenlijf verminkt met een zoutzuuraanval. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Het resultaat is een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.” Dirty God is de openingsfilm van het Internationaal Film Festival Rotterdam en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het is voor het eerst dat daar een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie weet door te dringen.

EXCLUSIEF INTERVIEW VICKY KNIGHT
In aanloop naar de release van Dirty God hebben we Vicky Knight, die Jade speelt in de film, geïnterviewd. Vicky speelt uit eigen ervaring; zij liep als kind brandwonden op en weet hoe het is om met littekens door het leven te gaan. Bekijk het interview (4 minuten) met haar indrukwekkende verhaal hier.

DE NEDERLANDSE FILMNACHT
De Nederlandse Filmnacht is een landelijke evenement waarbij een exclusieve voorpremière van een bijzondere Nederlandse arthouse film wordt vertoond. De eerstvolgende editie is op woensdag 24 april, met een voorpremière van Dirty God. Voorafgaand aan de vertoning van de film zal spoken word artiest Laurens Duyts een inleiding verzorgen. Na afloop van de film is regisseur Sacha Polak bij ons te gast voor een Q&A onder leiding van filmdocent Constant Hoogenbosch. Tot slot zal de avond muzikaal worden afgesloten in ons café. Op de hoogte blijven van De Nederlandse Filmnacht? Meld je aan voor het Facebook evenement!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?