sluit

De Nederlandse Filmnacht – Instinct

De Nederlandse Filmnacht
Film
Specials

De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthouse film wordt gepresenteerd. Tijdens deze editie staat de spotlight op de film Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn. De film opent op vrijdag 27 september het Nederlands Film Festival.

Instinct is een psychologische thriller over ervaren psychologe Nicoline (Carice van Houten) die aan de slag gaat bij een TBS kliniek. Hier ontmoet ze Idris (Marwan Kenzari), een zedendelinquent, die op het punt staat om voor het eerste op onbegeleid verlof te gaan. Ondanks al haar expertise, ontwikkelt Nicoline een obsessie voor hem. Ze raakt steeds verder verwijderd van haar kennis en verliest zicht volledig in de manipulatieve woorden van Idris.

Naast de filmvertoning zal onze filmdocent Constant Hoogenbosch de avond aan elkaar praten door onder andere een korte inleiding te verzorgen. Voor het begin van de film vangen we een glimp op van het Nederlands Film Festival door middel van een live-video van de rode loper en een compilatie van interviews met Halina Reijn en Carice van Houten. Na de film zal er op het plein voor het terras een pop-up dansvoorstelling door Marijn van der Sande en Patricia van Deutekom van het dansgezelschap Jens van Daele plaatsvinden. De dans is geïnspireerd door de thema’s in de film en zal begeleid worden door de originele filmmuziek.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden