sluit

De Nederlandse Filmnacht – King of the Cruise

Film
Filmspecials

Kijkje in de decadente en bizarre wereld van cruiseschepen, met een Schotse baron in de hoofdrol, op een missie om gezien te worden. Zie de exclusieve voorpremière van King of the Cruise van Sophie Dros tijdens De Nederlandse Filmnacht op vrijdag 6 december.

WELKOMSTDRANKJE & VOORFILM
We starten deze bijzondere avond goed met een speciale King of The Cruise mocktail bij binnenkomst, om heerlijk van te genieten tijdens de film. Nadat iedereen geheel in stijl voorbereid wordt voor deze speciale avond zal een interview met de maakster van King of The Cruise, Sophie Dros te zien zijn. Kom meer te weten over het verhaal achter King of The Cruise en ervaar het luxeleventje van de Baron vanuit de bioscoopzaal!

OVER DE DOCUMENTAIRE
King of the Cruise is een documentaire over een rijke en extravagante Schotse Baron die zijn tijd doorbrengt op luxe cruiseschepen. Hij wordt de hele dag omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hardwerkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen en afstotelijk voor anderen.

De film volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man: hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse quilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg zoomen we steeds verder uit en onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?