sluit

De Nederlandse Filmnacht – Paradise Drifters

Film

De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthouse film wordt gepresenteerd. Tijdens de komende editie van dit jaar staat Paradise Drifters in de spotlight: een gefragmenteerd portret van drie dak- of thuisloze jongvolwassenen. Paradise Drifters is gemaakt door de jonge Nederlandse filmmaker Mees Peijnenburg die door de Volkskrant is benoemd als een van de meest belovende filmtalenten in Nederland.

In de hoop op een ander leven laten ze hun uitzichtloze situatie achter zich en reizen Chloe (Tamar van Waning), Lorenzo (Jonas Smulders) en Yousef (Bilal Wahib) richting het zuiden van Europa. In de periferie van de samenleving vechten ze zich een weg naar liefde en genegenheid. De tocht is een kat- en muisspel tussen de drie jongeren. Ze wantrouwen en gebruiken elkaar om hun eigen doel te bereiken. Vertrokken vanuit verschillende achtergronden, maar met dezelfde angst om op eigen benen te staan en een gebrek aan basis om op terug te vallen. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld en daarmee nieuwe kansen, blijkt een overlevingstocht op zoek naar verbinding en geborgenheid.

Voorafgaand aan de film vertonen we een exclusief interview met Mees Peijnenburg op het grote doek. Ook zullen we een korte film van een lokale maker vertonen en ingaan op hoe het is om als jonge maker film te maken in het huidige Nederlandse filmklimaat. Houd onze website en socials in de gaten voor titel en maker.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden