sluit
LUX Gebouw

De Patrick

Film
Picl

De Patrick is de nieuwe drama-komedie van Tim Mielants. Deze film, die in het teken staat van een diepgaande zoektocht, is te zien vanaf donderdag 26 september.

Patrick (28) woont samen met zijn ouders op een nudistencamping. Zijn dagen spendeert hij als klusjesman van de camping en ontwerper van meubels. Zijn werkplaats is net zo goed geordend als zijn leven. Maar wanneer Patrick op een dag aan zijn werkbank staat, blijkt één van zijn favoriete hamers verdwenen te zijn. De verdwijning van de hamer heeft een diepgaand effect op hem en hij besluit een rigoureus onderzoek te starten. Opeens lijkt iedereen op de camping verdacht. Wanneer tot overmaat van ramp zijn vader onverwachts komt te overlijden, raakt Patrick radeloos. Zijn zoektocht naar de hamer verandert in een existentiële queeste. De Patrick is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

De Patrick is het langspeeldebuut van Tim Mielants, die ook bekend is voor zijn werk bij series als Legion en Peaky Blinders. Voor De Patrick Won hij de Crystal Globe voor Best Director op het Karlovy Vary International Film Festival.

  • Met zijn unieke mix van detective, slapstick en lullige intriges maakt dat De Patrick tot de grappigste rouwverwerking ooit.
    NRC
  • Kostelijke zwarte humor van het niveau van Alex van Warmerdam.
    Veronica Magazine
  • Presenteert een flinke levensles: om los te laten en verder te komen moet je met de billen bloot. Óok als je al geen broek aan had.
    Cinneville

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden