sluit

De Verbeelding van het Goede leven & Sterk in onderwijs – Waalzinnig

Film
Filmspecials
Waalzinnig

Wat is een goed leven? Voor iedereen is dat verschillend. Wat is het bijvoorbeeld voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking? Dat is bij 8 van hen onderzocht, samen met hun naasten en begeleiders.

Zij legden aan de hand van creatieve onderzoeksmethoden hun beelden van het goede leven vast. Dit resulteerde in de film “Verbeelding van het goede leven”. Een van de hoofdrolspelers in deze film is Waalzinnig ambassadeur Jaheed Andishmand. Hij en de andere vertellen open over hoe zij het goede leven zien. Aansluitend wordt de film Sterk in Onderwijs getoond. Een film van de LFB over de LFB STERKplaatsen. De STERKplaats verzorgt een 3-jarige opleiding tot ervaringsdeskundige. Deze film leert je wat.   Na de film is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Voor alle filmvoorstelling geldt dat je een kaartje nodig hebt. Deze kost niets, maar moet je wel even afhalen bij LUX. Kom je er niet uit? Meld je dan even bij de Waalzinnig informatiestand, dan helpen we je verder.

Deze vertoning is onderdeel van het festival Waalzinnig.

Een festival dat staat voor inclusie, bomvol geweldige optredens van muziek en dans tot toneel. Het festival is gratis maar voor sommige onderdelen dien je wel een plek te reserveren.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?