sluit

De Wilde Stad

Film

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis.

De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De George Clooney onder de dierenacteurs was al eerder te zien in de speelfilm Wiplala, de televisieserie Dokter Tinus en was al een keer te gast bij de talkshow Jinek.

Van de makers van de natuurfilms De nieuwe wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015). In De wilde stad worden spannende gescripte scènes verbonden met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Met voice-over van Martijn Fischer.

  • Warm onthaal voor wat er leeft in de stad
    NRC
  • De wilde stad is een boeiende ontdekkingsreis door natuurlijk Amsterdam
    Cinemagazine
  • Toen er een geschikte kat werd gezocht voor de hoofdrol in De Wilde Stad, wist kattentrainer Sabine van der Helm meteen welke dat moest worden: Abatutu
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden