sluit

Deerskin

Film
Picl

Deerskin is een originele zwarte komedie van ras-absurdist Quentin Dupieux. Deze film over een opmerkelijke relatie tussen een man en een jas is bij ons te zien vanaf donderdag 19 december.

De 44-jarige Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die hij via via heeft kunnen kopen. Deze wonderlijke jas maakt alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarop George besluit zich voor te doen als een filmmaker. Hij is zo geobsedeerd door zijn eigen jas dat hij van mening is dat het de enige jas op aarde moet zijn. Met behulp van Denise begint Georges aan een bizarre missie, die hem steeds dieper in de criminele wereld terecht laat komen.

Dupieux’ zevende speelfilm Deerskin opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was één van de positieve verrassingen op het festival. De hoofdrollen worden vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu, La fille inconnue).

 

  • Gortdroge en inktzwarte komedie, met briljant spel
    VPRO Cinema
  • Het afwijkende wordt in hoog tempo gewoon
    de Volkskrant
  • Charmante nonsens
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?