sluit

Deerskin

Film

Deerskin is een originele zwarte komedie van ras-absurdist Quentin Dupieux. Deze film over een opmerkelijke relatie tussen een man en een jas is bij ons te zien vanaf donderdag 19 december.

De 44-jarige Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die hij via via heeft kunnen kopen. Deze wonderlijke jas maakt alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarop George besluit zich voor te doen als een filmmaker. Hij is zo geobsedeerd door zijn eigen jas dat hij van mening is dat het de enige jas op aarde moet zijn. Met behulp van Denise begint Georges aan een bizarre missie, die hem steeds dieper in de criminele wereld terecht laat komen.

Dupieux’ zevende speelfilm Deerskin opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was één van de positieve verrassingen op het festival. De hoofdrollen worden vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu, La fille inconnue).

VIER KERST IN LUX MET DEERSKIN
Wil je heerlijk verwend worden tijdens de kerstdagen? Vier dan kerst in LUX. Onze speciale kerstarrangementen bestaan uit een filmbezoek met een uitgebreid ontbijt of een avondvullend viergangendiner. De kerstarrangementen zijn t/m maandag 16 december te koop via onze website of aan de kassa. Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden