sluit

Demain tout commence

Film

Aan de zonnige zuidkust van Frankrijk heeft flierefluiter Samuel een zorgeloos leven. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn ex-vriendinnen, langskomt en vertelt dat hij vader is van haar paar maanden oude baby, Gloria.

Samuel is geschokt en verbaasd en voor hij het door heeft is Kristin ervandoor. Hem achterlatend met de baby. Hij is niet van plan zijn rustige bestaan te laten varen voor een baby. Halsoverkop vertrekt hij naar Londen om Gloria terug te brengen bij haar moeder, maar zonder succes. Noodgedwongen gaat Samuel met zijn dochter in Londen wonen, waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later hebben ze een nieuw leven opgebouwd en zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt Kristin weer op en wil haar dochter terug. Samuel is niet van plan om op deze eis in te gaan.

Regisseur Hugo Gélin (Comme des frères) heeft met Demain tout Commence een remake gemaakt van de Mexicaanse film No Se Aceptan Sevoluciones. Een film die internationaal is uitgebracht als Instructions Not Included. Gélin blijft met zijn film trouw aan het genre en de bijbehorende clichés van films waarin mannen een baby in de schoot geworpen krijgen. Maar voor Demain tout Commence vormt dat geen enkel probleem: Omar Sy overtuigt met zijn aanstekelijke lach en windt zijn fans weer moeiteloos om zijn vinger. Omar Sy speelde eerder onder meer in Intouchables, Samba en Monsieur Chocolat.

  • Poésy weet de rol van Kristin een nuance te geven die bijna de film ontstijgt.
    filmvandaag.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden