sluit

Der goldene Handschuh

Film

In Der goldene Handschuh volgen we het waargebeurde verhaal uit de gelijknamige bestseller over de gruweldaden van de Duitse seriemoordenaar Fritz Honka. De nieuwe film van regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand, Aus dem Nichts) is vanaf donderdag 20 juni te zien.

In de jaren zeventig maakte de Duitse seriemoordenaar Fritz Honka de stad Hamburg onveilig en vermoordde hij meerdere vrouwen. Honka is regelmatig te vinden in buurtkroeg ‘Zum Goldenen Handschuh’, waar dronkaards en prostituees zich avond na avond verzamelen. Met een overvloed aan schnaps, schlagers en sigaretten, lijkt het café een afvoerput van het Hamburgse nachtleven. Toch kunnen ze zelfs hier het aanzien van Honka bijna niet verdragen. Wat zijn kroeggenoten niet weten, is dat Honka het heeft gemunt op de oudere dames in het café, die hij thuis vermoordt en in stukken snijdt.

Golden Globe-winnaar Fatih Akin toont met Der goldene Handschuh het werkelijke gezicht van een seriemoordenaar in de meest gruwelijke film van het jaar. Hij roept daarbij de geest van de grote jaren 70-cinema op. In 2004 brak Akin internationaal door met zijn film Gegen die Wand. Hij won een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film met Aus dem Nichts (2018) en haalde de shortlist voor de Oscars. Akin verraste met zijn nieuwste film pers en publiek bij de première op het Filmfestival van Berlijn, en deed ook enkele magen omdraaien. “The kind of movie you may end up wishing you’d never seen”, aldus Time.

 • Wansmakelijke horror, een absurde freakshow
  de Volkskrant
 • Als je een film maakt die het publiek radicaal verdeelt, dan heb je als cineast iets gedaan wat lof verdient
  Schokkend Nieuws
 • Een belangwekkende, confronterende film
  Algemeen Dagblad
 • De film is een ervaring die je lastig van je afzet
  NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden