sluit

Descending the Mountain

Film
LUX bij je thuis
LUXdocs
Picl

Wat gebeurt er als je magic mushrooms (psilocibine) geeft aan ervaren Zen beoefenaars die nog nooit drugs hebben gebruikt? Wat gaat ons dat leren over de mystieke ervaring van eenheid met de natuur? In Descending the Mountain komen we erachter.

Vanuit deze vragen zetten psychiater Franz Vollenweider en Zen meester Vanja Palmers, een legaal wetenschappelijk experiment op in een klooster op de top van Mount Rigi in Zwitserland.
Precies 50 jaar nadat de magische paddenstoelen officieel verboden werden, begint er weer een nieuw verhaal in wat nu de “psychedelic renaissance” genoemd wordt. Frans en Vanja gaan een stap verder dan de onderzoeken gericht op de medische toepassingen van psychedelica. Kan de combinatie van meditatie en psilocibine de mensheid helpen om uit de maatschappelijke puinhoop en milieu problemen te komen?
Regisseur Maartje Nevejan, werkt, net als bij haar laatste film Ik ben er even niet, samen met andere kunstenaars. Samen creëren zij een visuele taal voor innerlijke ervaringen. Hierbij laat ze de iconische beeldtaal van de jaren ’60 achter zich. Met animaties en een hallucinerende soundscape wekken zij een psychedelische ervaring op bij de toeschouwer.
  • Nevejan legt Descending The Mountain vast in haar springerige, poëtische stijl, die de kijker met kleine animaties en trippy muziek verleidt om zelf ook het bewustzijn, of in elk geval de blik te verruimen
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?