sluit

Detroit

Film

1967.De door rassenverschillen gedreven ‘12th Street rellen’ houden de stad Detroit in hun greep. Tijdens één van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis kwamen 43 mensen om, 189 raakten gewond en maar liefst 7200 werden gearresteerd.

De film Detroit zoomt in op één specifiek incident dat tijdens de rellen plaatsvond in het Algiers Motel. Daar worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de (blanke) politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. John Boyega (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, The Circle) speelt beveiliger Melvin Dismukes. Hij raakt bij het incident betrokken en lijkt geheel machteloos wanneer hij door de blanke betrokkenen wordt aangewezen als de moordenaar.

Detroit is de nieuwste film van Oscar winnares Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker). Met onder andere Will Poulter (The Revenant) en Jacob Latimore (Collateral Beauty). Geheel in de stijl van de regisseuse is Detroit een indrukwekkende film gebaseerd op ware gebeurtenissen. Bigalow weet in het midden van alle ellende, ware menselijkheid te creëren.

  • Detroit is pijnlijk adembenemend, verstikkend zelfs, zinderend
    Filmtotaal
  • Confronterend actueel
    RTL Nieuws

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden