sluit

Devil’s Pie – D’Angelo

Film
Picl

In de aangrijpende muziekdocumentaire Devil’s Pie – D’Angelo toont de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma op een intieme manier het leven van een van de meeste spraakmakende muzikanten van deze tijd: de Amerikaanse r&b- en neo-soul singer-songwriter D’Angelo. Deze documentaire is vanaf donderdag 16 mei bij ons te zien.

Soul grootheid D’Angelo stond aan de top van zijn carrière; met zijn albums ‘Brown Sugar’ (1995) en ‘Voodoo’ (2000) zorgde hij voor opschudding binnen de neo-soul cultuur en steeg hij naar ongeëvenaarde hoogte. Zijn fans konden geen genoeg krijgen van zijn muziek, maar in 2000 verdwijnt de muzikant volledig van het publieke podium. Na 12 jaar duikt hij weer op en brengt hij een verrassend nieuw album uit. In Devil’s Pie – D’Angelo volgt Carine Bijlsma de muzikant tijdens de tournee van zijn nieuwste album ‘Black Messiah’. D’Angelo spreekt open over de twaalf jaar uit het publieke oog en de problemen waarmee hij in die periode worstelde. Het resultaat is een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene.

Carine Bijlsma zet met Devil’s Pie – D’Angelo haar regiedebuut neer. Bijlsma interviewde buiten soulmuzikant D’Angelo ook andere grote namen als Questlove en Alan Leeds, de voormalig tourmanager van Prince. In combinatie met nooit eerder vertoonde archiefbeelden komen we langzaam steeds meer te weten over D’Angelo. Ze neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn roots in het arme Virginia en zijn status als superster en de macht die daarbij komt kijken. D’Angelo heeft in zijn succesvolle carrière verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder twee Grammy’s tijdens de Grammy Awards in 2016. Hij viel in de prijzen met zijn album ‘Black Messiah’ (Beste R&B Album) en zijn nummer Really Love (Beste R&B Song).

  • Fraai, intiem portret van de man en zijn kunst
    de Volkskrant
  • Veelzijdige muzikant die gespleten is tussen de seculiere muziek die hij maakt en zijn religieuze opvoeding
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden