sluit

Dirty God

Film

Ter ere van het enorme succes tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren vertonen we Dirty God van regisseur Sacha Polak nog één keer. Dirty God is een krachtig portret van een jonge, sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Dirty God volgt de jonge Jade, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval; haar ex heeft haar gezicht en bovenlijf verminkt met een zoutzuuraanval. Ze woont samen met haar 2-jarige dochtertje bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor zal ze een herdefinitie van schoonheid en haar identiteit moeten vinden. Toch laat de sterke Jade zich niet uit het veld slaan en besluit ze om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Het resultaat is een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Dirty God werd tijdens het Gala van de Nederlandse Film uitgeroepen tot grote winnaar. De film wist maar liefst drie Gouden Kalveren (Beste Film, Beste Regie en Beste Muziek) mee naar huis te slepen. Dirty God was de openingsfilm van IFFR 2019 en was als eerste Nederlandse productie geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Film Festival. Voor de hoofdrol van Jade castte Sacha Polak de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

 • Intiem portret van een strijdbare jonge vrouw
  VPRO Cinema
 • Vicky Knight is een troef: een volkomen overtuigende debuutrol
  de Volkskrant
 • Polak weet haar moeilijk te bevatten boodschap toch begrijpelijk te maken
  De Telegraaf
 • Urgent thema op persoonlijke manier verteld
  Nederlands Dagblad
 • Het debuut van Vicky Knight is een prestatie van jewelste
  Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden