sluit

Doubles vies

Film

Alain (Guillaume Canet) en zijn vrouw Selena (Juliette Binoche) proberen zich zo goed mogelijk aan te passen aan het moderne leven.

Zij – ooit theateractrice – speelt in een langlopende politieserie voor televisie. En hij – een gevierde uitgever – ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij heeft grote twijfels over het laatste manuscript van zijn vriend en schrijver Leonard Spiegel, van wie hij zijn semi-autobiografische romans al jaren uitgeeft. De afwijzing die volgt heeft niet alleen invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard, maar ook op de relaties met de vrouwen om hen heen.

Doubles vies is de nieuwe film van Olivier Assayas (Clean, Demonlover, Something in the Air), die na twee internationaal getinte uitstapjes weer onvervalst Franse arthouse maakt. Doubles vies ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film enthousiast werd onthaald door de internationale pers. In 1985 schreef regisseur Olivier Assayas mee aan André Téchiné’s controversiële film Rendez-vous, een film waarin een door Juliette Binoche gespeelde jonge vrouw op seksuele ontdekkingstocht gaat. Die film betekende de doorbraak van Binoche, die als een van de allergrootste actrices van deze tijd geldt. Na L’Heure d’été en Clouds of Sils Maria werken Binoche en Assayas nu voor de derde keer samen.

 • Schuwt harde waarheden niet, maar blijft luchtig
  VPRO Cinema
 • Stevig intellectueel gesprek
  De Volkskrant
 • Een van de beste Franse filmmakers van de laatste decennia. Doubles vies is een film met een open blik naar de toekomst
  Trouw
 • Een boeiend betoog
  NRC
 • Komisch drama
  VPRO
 • Dat de regisseur een luchtige toon handhaaft en zijn uitstekende acteurs intussen prikkelende dingen laat zeggen die hout snijden, houdt Doubles vies echter interessant en onderhoudend
  De Telegraaf

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden