sluit

Downton Abbey

Film

Regisseur Michael Echner zet het wereldwijde fenomeen Downton Abbey voor het eerst op het grote doek. Dit iconische Britse kostuumdrama met bekende sterren als Maggie Smith en Hugh Bonneville is vanaf donderdag 12 september te zien.

De Crawleys maken zich op voor groots bezoek in hun geliefde Downton Abbey. Ze krijgen namelijk te horen dat de koning en koningin van Engeland komen dineren. Al snel verspreidt dit nieuws zich, wat zorgt voor de nodige chaos. De bewoners en bedienden zijn trots op hun Abbey en bereiden zich uitgebreid voor op een van de belangrijkste momenten in hun leven. Op het moment dat de eerste bedienden van het koninklijk echtpaar arriveren, slaat de paniek toch toe. Iedereen probeert zich zo goed mogelijk te presenteren, maar er beginnen scheurtjes te ontstaan in het ideale plaatje. Schandalen, intriges en romantiek zorgen ervoor dat de toekomst van Downton steeds onzekerder wordt.

Scenarioschrijver en bedenker van de serie, Julian Fellowes, werkte samen met regisseur Michael Echner aan het grote filmdebuut van deze succesvolle Britse serie. Fellowes schreef voor de film zowel het scenario als alle dialogen. Samen met Achner en de sterrencast van de serie wordt de vertrouwde Downton Abbey-sfeer vertaald naar het witte doek. In totaal werd de serie maar liefst 69 keer genomineerd voor een Emmy Award. Het zesde seizoen werd bekroond met drie Golden Globes en vijftien Emmy’s.

  • Vermakelijk, maar wel met een absurd plot
    BBC
  • Een feest van herkenning voor trouwe fans
    VPRO Cinema
  • Biedt vooral escapisme
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden