sluit

Dragged Across Concrete

Film

Vanaf donderdag 2 mei is S. Craig Zahler’s Amerikaanse neo noir misdaadthriller Dragged Across Concrete te zien bij LUX. De hoofdrollen worden vertolkt door Mel Gibson en Vince Vaughn.

In Dragged Across Concrete zijn twee doorgewinterde politiemannen Brett Ridgeman (Mel Gibson) en Anthony Lurasetti (Vince Vaughn) geschorst door hun politiechef Calvert (Don Johnson) vanwege een video van een hardhandige arrestatie. De duo komt in een lastig pakket zonder salaris, gekrenkt en platzak. Wanneer ze een tip ontvangen over een geplande bankoverval, besluiten ze om na jarenlang voor het recht van de samenleving te zijn opgekomen, eens voor zichzelf op te komen. Ze krijgen echter iets meer avontuur dan ze hadden gewild en neemt de sfeer een steeds grimmigere wending.

S. Craig Zahler, bekend van eerdere werken als Bone Tomahawk en Brawl in Cell Block 99, bewijst wederom niet de meest subtiele filmmaker te zijn. Met omwegen, uitgesponnen uitwisselingen, racisme, seksisme, bijna agressief langzame tempo en gewelddadigheid is Dragged Across Concrete een fascinerende uitdaging van de regisseur, en is het verleidelijk om gelijkenissen te trekken met het werk van Quentin Tarantino. In zekere zin trekt het de klassieke, stoere politiefiguren uit fictie, sleept ze over het beton, en laat iedereen bebloed en gehavend achter.

 • Stijfkoppige personages en snedige dialogen
  VPRO Cinema
 • Gortdroge dialogen en nihilistisch geweld
  NRC
 • Lange maar vaak briljante misdaadfilm
  The Guardian
 • Zahler is een uitzonderlijk getalenteerde scenarist-regisseur
  Empire

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden