sluit

Drama Girl

Film
Picl

In Drama Girl van regisseur Vincent Boy Kars krijgt een jonge vrouw de kans om de hoofdrol te spelen in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Waar eindigt de realiteit en waar begint het verhaal?

Drama Girl geeft een jonge vrouw (Leyla de Muynck) de kans om in het reine te komen met een aantal lastige gebeurtenissen, door deze belangrijke momenten uit haar leven na te spelen. Leyla is de hoofdpersoon in een film gebaseerd op haar eigen levensverhaal. Hierin omringt regisseur Vincent Boy Kars haar met professionele acteurs: Pierre Bokma speelt Leyla’s vader, Elsie de Brauw speelt haar moeder, en Jonas Smulders speelt haar vriendje. Samen met Vincent onderzoeken ze op welke manieren mensen in het algemeen een bepaald beeld schetsen van hun eigen levensverhaal – en hoe dat beeld verandert wanneer een traumatische gebeurtenis het verloop van het verhaal verstoort. Terwijl Vincent en de personages in het verleden van Leyla duiken, stelt de film de vraag hoe drama, als genre zijnde, ons kan helpen om onszelf en de wereld om ons heen beter te leren begrijpen.

Vincent Boy Kars is een jonge Nederlandse regisseur, in 2015 afgestudeerd aan de AKV St. Joost Academie in Den Bosch. In zijn werk experimenteert hij met wat de realiteit is en hoopt hij bij het publiek vragen op te wekken als: wat is echt/onecht? Wat ervaren we als authentiek? En wanneer is een documentaire in scène gezet of geacteerd?

  • Een intrigerend psychologisch experiment.
    VPRO Cinema
  • Ambitieus, eigenzinnig, een verademing.
    de Volkskrant
  • Intrigerend, fascinerend docu fictie-mengsel.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?