sluit

Drijfzand

Film
LUX bij je thuis
Picl

Suze (Hanna van Vliet) woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena (Elsie de Brauw), een gevierd theateractrice, brengt hen onverwachts bezoek. Dan begint Suze’s zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen.

Nadat Helena aan Suze vertelt dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen. Haar terugkeer naar de stad, de prikkelende theaterwereld en de oude patronen in de relatie met haar moeder, zetten haar op scherp. Te scherp. De onrust vreet zich langzaam maar zeker een weg naar binnen. Haar gezinsleven lijdt. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder, en die voor haar gezin, staat ze voor een emotionele keuze.
  • Margot Schaap maakt alleen al met de intrigerende hoofdpersonages duidelijk dat ze een regisseur is om in het oog te houden
    NRC
  • De kracht van Drijfzand ligt bij het naturelle acteerwerk van de twee hoofdrolspelers, die zonder te veel uitleg laten voelen dat er niet voor alles een oplossing is.
    De Telegraaf
  • Schaap maakt met Drijfzand een film die vol zit met gelaagdheid, in thematiek, beeld en dialogen
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?