sluit

Du Forsvinder

Film

Frederik is de gerespecteerde directeur van een privéschool. Tijdens zijn vakantie in Mallorca stort hij onverwachts in nadat hij zich opeens erg vreemd gedraagt. In het ziekenhuis wordt ontdekt dat hij een hersentumor heeft. Dit kan de oorzaak zijn van zijn recente persoonlijkheidsveranderingen.

 

Wanneer het nieuwe schooljaar begint wordt Frederik, onder het oog van zijn leerlingen en zijn vrouw Mia, gearresteerd op verdenking van miljoenenfraude. De arrestatie veroorzaakt een schok binnen de school en het gezin. Dit is iets wat niemand had verwacht. Mia begint te vermoeden dat de tumor de oorzaak is van dit gedrag. Ze schakelt de hulp in van een advocaat om Frederik vrijgesproken te krijgen en haar familie te redden. Dit is het begin van een spel van schuld en verantwoordelijkheid.

Du Forsvinder heeft rollen voor, de dit jaar overleden, Michael Nyqvist (De Millenium Trilogie), Nikolaj Lie Kaas (Brødre) en Trine Dyrholm (Festen). Du Forsvinder is de Deense inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film 2017.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden