sluit

Dubbelspel

Film

De in Nederland succesvolle dokter Ostrik Fiel keert na 40 jaar terug naar zijn moederland: het Caribische eiland Curaçao. Hier wordt hij overspoeld door herinneringen.

Het bezoek brengt Ostrik terug naar de tijd toen hij nog maar elf jaar oud was. Zijn vader, Bubu, was toen een populaire taxichauffeur. Voor Ostrik’s moeder, Nora, was een goede opleiding voor haar kinderen van groot belang, maar Bubu spendeerde elke cent die hij verdiende aan het bezoeken van prostituees. Elke zondag speelde Bubu domino met drie van zijn vrienden. Dit wekelijkse spelletje legde vaak verborgen spanningen tussen de mannen bloot, maar de mannen bleven elkaar altijd respecteren. Tradities, vriendschappen, ambities, verraad en geheimen – alles viel samen. Ostrik ontdekte op pijnlijke wijze hoe gaaf, mysterieus en betekenisvol het leven kan zijn.

Dubbelspel is geregisseerd door Ernest R. Dickerson (Blind Faith, Juice). Naast regisseren heeft Dickerson veel gewerkt als cinematograaf voor films van regisseur Spike Lee (Malcolm X, Sex, Drugs, Rock & Roll), met wie hij tijdens zijn studie een werkovereenkomst sloot. Dubbelspel is gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Martinus Arion, dat lovende kritieken kreeg.

  • Filmbewerking die de vele lezers van het boek ook zal verrassen
    Het Algemeen Dagblad
  • De Amerikaanse regisseur Ernest Dickerson maakte er een respectvolle en gepolijste film van.
    De Filmkrant
  • Sterker acteurs.
    Nieuwe Revue

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden