sluit

Eastern Neighbours Film Festival Special

Film

In samenwerking met Eastern Neighbours Film Festival (ENFF) organiseren we – naar aanleiding van de release van Quo Vadis, Aida? – een speciaal evenement met drie filmvertoningen uit Bosnië en Herzegovina. Inclusief inleiding van artistiek directeur Rada Sesic van ENFF.

Eastern Neighbours Film Festival is hét festival voor de beste recente films uit Oost- en Zuidoost-Europa, van actuele speelfilms en betekenisvolle documentaires tot korte films. Het festival strijkt jaarlijks in november neer in Den Haag, maar maakt op zaterdag 26 juni een uitstapje naar Nijmegen voor een filmspecial.

Rondom de release van Quo Vadis, Aida? (Jasmila Žbanić) hebben we drie prachtige titels geselecteerd uit Bosnië en Herzegovina: Airborne, een documentaire van Oscargenomineerde regisseur Jasmila Žbanić over de angsten die haar man overhield aan de oorlog; A Day on the Drina, een indrukwekkende korte documentaire van Ines Tanović over massagraven die in de rivierbedding gevonden werden; en het innemende verhaal My Aunt in Sarajevo van Goran Kapetanović over de verdraaide werkelijkheid in het Sarajevo van na de oorlog.

Programma
16.00 – 16.10 uur: introductie door Rada Sesic (artistiek directeur ENFF)
16.10 – 16.27 uur: A Day on the Drina
16.27 – 16.54 uur: Airborne
16.54 – 17.52 uur: My Aunt in Sarajevo

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?