sluit

Echo

Film
Picl

De bijzondere, IJslandse mozaïekfilm Echo bestaat uit 56 trefzekere, korte scènes die samen een bitterzoet portret van een moderne samenleving vormen. Vanaf donderdag 12 december bij ons te zien.

Terwijl de bewoners van IJsland zich opmaken voor de feestdagen, valt er een bijzondere stemming over het eiland. Iedereen lijkt opgewonden of nerveus. Sommigen zijn alleen, anderen komen bij elkaar. Midden op het land staat een boerderij in brand. Op een school spelen de kinderen het kerstverhaal. Een mens wordt geboren, een ander begraven. In een museum maakt een moeder ruzie met haar ex-man. In 56 ogenschijnlijk onverbonden scenes schetst Echo een warm portret van een moderne samenleving en diens bewoners, met hun emoties, hun behoeftes, maar bovenal hun menselijkheid.

De IJslandse regisseur Rúnar Rúnarsson beheerst de kunst van de ultrakorte scène tot in de puntjes. Aan één situatie heeft hij genoeg om een hele wereld op te roepen. Een doorlopend verhaal of een pointe is er niet, maar de losse scènes in Echo werken. De film sleepte dan ook meerdere prijzen en nominaties in de wacht, waaronder Best Film op Lübeck Nordic Film Days.

  • Een originele decemberfilm, met fijnzinnige taferelen.
    NRC
  • Volop filmmagie én een realistischer beeld van de feestdagen.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden