sluit

El Reino

Film

Een geliefde politicus (Antonio de la Torre) belandt in het middelpunt van de aandacht als hij beschuldigd wordt van corruptie. De nieuwste drama thriller van Rodrigo Sorogoyen is vanaf donderdag 4 juli te zien.

Manuel Gómez Vidal (Antonio de la Torre) is een succesvolle, charismatische politicus. Hij heeft een heerlijk leven; een liefdevolle familie, veel aanzien en een grote vriendenkring. Achter de schermen is hij echter betrokken bij een corrupt politiek systeem, waarin misbruik wordt gemaakt van publiek geld en macht. Als een goede vriend en collega van Manuel – die zich ook schuldig maakt aan corruptie – in de problemen komt, schiet hij te hulp. Maar vervolgens belandt Manuel in het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem. De Spaanse politicus dreigt zijn partij te verliezen als zijn schimmige activiteiten openbaar dreigen te worden. Manuel is vastberaden om zijn macht te behouden, maar hoe ver is hij bereid te gaan?

De Spaanse regisseur Rodrigo Sorogoyen heeft de afgelopen jaren bewezen een talent te zijn waar niemand omheen kan. Deze veelzijdige regisseur begon in 2008 met het regisseren van Spaanse televisieseries. In 2013 werkte hij samen met Borja Soler aan de succesvolle dramafilm Stockholm, en kwam in 2018 met de dramathriller Que Dios Nos Perdone. Sorogoyen werd in 2019 met zijn korte film Madre (2017) genomineerd voor een Oscar voor Best Live Action Short Film. Zijn politieke thriller El Reino was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Goya’s, een van de belangrijkste filmfestivals van Spanje. De film werd bekroond met maar liefst zeven prijzen waaronder die voor Beste Regie.

  • De woede spat van de film af
    VPRO Cinema
  • Een energiebom van een thriller
    de Volkskrant
  • De kijker blijft expres onwetend
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden