sluit

Ella Bella Bingo

Film
Junior

De Noorse kinderfilm Ella Bella Bingo gaat over de jonge Ella en haar allerbeste vriend Henry. De twee zijn onafscheidelijk, totdat de coole Johnny in de stad komt wonen.

Ella is al haar hele leven beste vrienden met Henry. De twee doen alles samen en beleven altijd de beste avonturen. Ze kan zich niet voorstellen dat dit ooit anders zal worden. Als ze het nieuws krijgen dat er een nieuwe jongen in de stad is komen wonen, is Henry benieuwd. De nieuwe jongen blijkt de coole Johnny te zijn. Henry en Johnny kunnen het goed vinden en worden al snel vrienden. Ella voelt zicht jaloers en dwingt Henry te kiezen tussen haar en Johnny. Dit is een onmogelijke keuze en Henry besluit weg te lopen. Ella gaat samen met Johnny op zoek naar haar beste vriend. Tijdens deze avontuurlijke zoektocht ontdekt Ella de ware betekenis van vriendschap.

De Noorse regisseur Frank Mosveld toont met Ella Bella Bingo op een kleurrijke manier hoe belangrijk vriendschap is. In deze Nederlandse versie zijn de stemmen van, onder andere, Bert Simhoffer, Ida Verspaandonk en Bo Burger te horen.

  • Vrolijke ode aan vriendschap
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?