sluit

Latin Special – Ema + inleiding Oficine

Film
Specials

Ema, de nieuwe film van regisseur Pablo Larraín is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon. Voorafgaand wordt een inleiding gegeven door Oficine.

De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden.

Schuld, liefde, hoop en verlangen komen samen in dit audiovisuele spektakel, dat nog lang bijblijft. Muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar componeerde de pompende ambient-reggaeton-soundtrack van Ema, waarmee de film een spektakel is voor oog en oor. De Chileense Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film Jackie (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor 3 Oscars. Daarnaast maakte hij een trilogie over de dictatuur van Pinochet (Tony Manero, Post Mortem en No) en de veelgeprezen biopic Neruda, over de gelijknamige dichter.

LATIN SPECIAL
De komende tijd gaan we Latijns-Amerikaanse films extra in het zonnetje zetten en uitlichten met een randprogramma waar mogelijk. Ema is de eerste met een Latin Special.

INLEIDING DOOR OFICINE
Oficine streeft ernaar om de Latijns-Amerikaanse film onder de aandacht de brengen van het Nederlandse publiek. Vanwege hun jarenlange ervaring in de verschillende lagen en aspecten van de Latijns-Amerikaanse cinema hebben de leden van Oficine een breed netwerk opgebouwd binnen de Nederlandse en Latijns-Amerikaanse filmindustrie en hebben zij uitgebreid samengewerkt met (educatieve) instellingen die zijn gericht op de Latijns-Amerikaanse geschiedenis en cultuur. Bij deze speciale vertoning van Ema zal Oficine een passende inleiding verzorgen.

PRESENTATIE DANS WORKSHOP
Voorafgaand aan de film en aan de inleiding van Oficine laten de deelnemers van de dansworkshop zien wat ze hebben geleerd. Meedoen? Klik hier voor meer informatie over de workshop en je aan te melden!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden