sluit

Ema

Film
Picl

Het Spaanstalige Ema, de nieuwe film van regisseur Pablo Larraín, is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon.

De jonge danseres Ema (Mariana di Girolama) is gelukkig met haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel echter hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Schuld, liefde, hoop en verlangen komen samen in dit audiovisuele spektakel, dat nog lang bijblijft.

De Chileense regisseur Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film Jackie (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor 3 Oscars. Daarnaast maakte hij een trilogie over de dictatuur van Pinochet (Tony Manero, Post Mortem en No) en de veelgeprezen biopic Neruda, over de gelijknamige dichter.

VOORFILM
Op woensdag 1 juli wordt de voorfilm Aan allen die zich hier bevinden vertoond bij deze film. Aan allen die zich hier bevinden is gebaseerd op Dean Bowen zijn stadsgedicht “Art. 1” waarin hij datgeen voordraagt wat niet in onze geschiedenisboeken wordt verteld. We vertonen deze film in het kader van Keti Koti, de nationale viering van de afschaffing van de slavernij

  • Larraín bewijst zich als een van de grootste regisseurs van nu.
    De Volkskrant
  • Intrigerend en hypnotiserend portret.
    VPRO Cinema
  • Eindeloos enerverende film vol vuur.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden