sluit

Engel

Film

Engel is de nieuwste film van Koen Mortier en volgt het verhaal van de Afrikaanse Fae en Belgische sportman Thierry. Deze boekverfilming van de roman van Dimitri Verhulst is vanaf donderdag 8 augustus te zien.

Engel vertelt het verhaal van een stormachtige romance, een letterlijke amour fou tussen twee verloren zielen: Thierry, een sportman met een teruglopende carrière, en Fae, een jonge Senegalese gazelle, die vooral wil overleven. Wanneer Thierry op vakantie is in Senegal, wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid en prostituee Fae. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar en delen een belangrijk aspect in hun leven, namelijk het belang van hun lichamen om anderen te plezieren. Voor de sportman zijn dit de fans, voor Fae haar klanten.  Boven dit wederzijds gevoel overheerst echter hun liefde voor elkaar. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Thierry lijkt de grip te verliezen en al zelfs Fae hem nier meer kan redden kan niemand voorspellen hoe hij hier uit zal komen..

Na het succes van zijn spectaculaire filmdebuut Ex-Drummer (2007), naar de roman van Herman Brusselmans, keert Koen Mortier terug met zijn nieuwste film Engel. Voor Engel richt hij zijn pijlen op het werk van een andere Vlaamse auteur: Dimitri Verhulst. In de adaptatie van zijn ‘Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten’ worden fictie en feiten met elkaar vermengt tot een spectaculair verhaal over wanhoop, liefde en ondergang.

 • Dompelt je onder in de eenzaamheid van de personages
  de Volkskrant
 • Inventieve shots, beeldrijm en koortsdromen
  VPRO Cinema
 • In zowel de dialogen als visueel worden de parallellen benadrukt tussen het leven van een wielrenner en de prostituee met wie hij zijn laatste uren doorbrengt.
  NRC
 • Een prachtige, tragische versie van de laatste dagen van een verdwenen wielrenner
  Trouw
 • Zonder goede acteurs is een connectie als deze niet te verkopen
  Filmtotaal.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden