sluit

Ernest & Celestine winterpret

Film
Junior

Zoals elke grote beer is Ernest hongerig en soms een beetje knorrig, maar deze grote beer heeft een hart van goud, maakt graag muziek, en na zijn slechte humeur volgt altijd een grote lach! Hij deelt zijn huis met Celestine, een vastberaden weesmuis die nergens bang voor is.

Samen vervelen de twee zich nooit, en dit keer gaan hun avonturen over de naderende winter; zo wil Celestine het winterse Muizenbal bezoeken, en moet ze weer en wind trotseren om Ernest te helpen voorbereiden voor zijn winterslaap.

Ernest & Celestine Winterpret is samengesteld uit vier korte verhalen van de wereldberoemde Belgische prentenboekenmaakster Gabrielle Vincent. De prachtige pastelkleurige aquareltekeningen geven de animatie een zachte atmosfeer, terwijl ze trouw blijven aan de originele designs van de prentenboeken. In 2012 werd de eerste Ernest & Celestine op het witte doek genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm (maar verloor nipt van kaskraker Frozen), en mocht het onder andere de César voor Beste Animatie en Cinekid Publieks- en Juryprijs in ontvangst nemen. Ondanks de nog altijd herkenbare tekenstijl is Winterpret zichtbaar gedetailleerder, kleurrijker en vloeiender dan zijn succesvolle voorganger.

Workshops tijdens de voorjaarsvakantie
Tijdens de voorjaarsvakantie, op donderdag 7 en vrijdag 8 maart tussen 11.00 en 15.00 uur, kun je op vertoon van je filmkaartje gratis leuke workshops in over film en animatie volgen in Studio LUX. Ontwerp je eigen animatiekarakter en laat deze de hoofdrol spelen in je eigen animatiefilm of acteer zelf in een film voor een green screen. De workshops zijn voor of na de film te bezoeken. Zien we straks de nieuwe generatie filmmakers bij LUX?

  • Een heel lieve film
    NRC
  • Warm vermaak voor de kleinsten
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden