sluit

Europese dag van de korte film

Film
Specials

Op de kortste dag van het jaar zetten we, in samenwerking met EYE, International Film Festival Rotterdam en Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, de korte film in het zonnetje met een spannend en gevarieerd programma.

Ook dit jaar wordt je getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem, zoals Intermission Expedition waar toeristen opmerkelijke excursies ondernemen en Short Trip waarin een groep jonge vrienden verlies op hun eigen manier verwerken. In dezelfde tijd van een speelfilm zie je op de kortste dag van het jaar maar liefst vijf korte films van awardwinnende en talentvolle filmmakers uit Nederland.

Korte Kuitspier
Regie: Victoria Warmerdam; Nederland 2019; 13 minuten; Fictie
In deze absurdistische komedie komt Anders – die zichzelf als een bovengemiddeld lange dertiger beschouwd – erachter dat de rest van de wereld hem totaal anders ziet. Na de kleinerende opmerkingen van de bakkersvrouw of de plaagstoten van de kantoorcollega’s op kantoor is in ieder geval zo klaar als een klontje dat de situatie voor hem allesbehalve grappig is.
o.a. winnaar Best Short op de Roze Filmdagen en Best Comedy Short op Mexico International Film Festival.

Intermission Expedition
Regie: Wiep Teeuwisse; Nederland 2019; 8 minuten; Animatie
Gedurende een zonnige vakantie, hebben een groep toeristen moeite om hun drukke stadsleven los te laten en de afwezigheid van dagelijkse taken laat ze in een oncomfortabele en beangstigde plek achter.
Wereldpremière op Annecy International Animation Film Festival,  Winnaar Best Independent Animator op Florida Animation Festival.

Zeepaard
Regie: Natalie Bruijns, Nederland 2019; 21 minuten; Fictie
Wanneer Dana een klein lichtstipje ziet flikkeren in haar baarmoeder moet ze de realiteit onder ogen zien. Ze is zwanger. Dana besluit haar zwangerschap te beëindigen. Op de dag van haar abortus ontmoet Dana vrouwen die elk de procedure op hun eigen manier ervaren.

See Me
Regie: Patty Stenger en Yvonne Kroese, Nederland 2020; 8 minuten; Animatie
Als niemand je ziet staan – zelfs je bloedeigen moeder niet – ga je vanzelf anders naar de dingen kijken. In de fantasie van een klein meisje worden de benen van de volwassenen dan houterige takken en een schoothondje een monster. En die vis op die sandwich blijkt stiekem nog gewoon in leven.
Winnaar Gouden Kalf Nederlands Film Festival 2020

Short Trip
Regie: Cassandra Offenberg, Nederland 2020; 25 minuten; Documentaire
Een groep jonge vrienden heeft een van hun beste vrienden verloren, terwijl zij zichzelf als onsterfelijk zien. Gedurende een korte trip verkennen ze elke aspect van het leven. Maar hoe resoneert deze harde confrontatie met de dood zich in hun leven?
Go Short Best Dutch Short 2020 – special mention

NAGESPREK
Cassandra Offenberg zal na de vertoning van haar korte film Short Trip in de zaal aanwezig zijn voor een Q&A.

Meer informatie over de Europese Dag van de Korte Film is hier te vinden: www.dagvandekortefilm.nl.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?