sluit

Europese dag van de korte film – Junior

Film
Specials

Ook dit jaar zetten we op de kortste dag van het jaar, in samenwerking met EYE, International Film Festival Rotterdam en Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, korte kinderfilms weer in het zonnetje.

Het kinderprogramma bevat een internationale selectie (prijswinnende) kinderfilms uit zeven landen. De Europese dag van de korte film is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Cat Lake City
Regie: Antje Heyn; Duitsland, 2019; 7 minuten

Percy de Kat heeft veel zin in een lekker dagje ontspannen in het kattenvakantieparadijs Cat Lake City. Maar hij had zich er toch iets anders bij voorgesteld, zelfs een plekje op zijn eigen handdoek is niet veilig…

Knock Knock
Regie: Ivana Guljašević Kuman; Kroatië, 2018; 4 minuten

Een gele duikboot met daarin een klein meisje beweegt door de grote oceaan en wordt begroet door verschillende zeebeesten en andere onderwaterwezens.

Grandma’s Pancakes
Regie: Dominyka Adomaitytė, Vykintas Labanauskas; Litouwen, 2019 2 minuten
Oma zou het zo fijn vinden als je eens op bezoek kwam, ze heeft lekker pannenkoeken voor je gebakken!

The Last Day of Autumn
Regie: Marjolaine Perreten; Zwitserland,Frankrijk, 2019; 8 minuten
De dieren die in het bos leven verzamelen stiekem allemaal fietsonderdelen om een fiets kunnen bouwen voor de grote race op de laatste dag van de herfst. Fietsen in alle soorten en maten.

Paraplü
Regie: Markus Kempken; Duitsland, 2008; 3 minuten

Drie mannetjes in de regen. Kun jij voorspellen wie er nat wordt?

Unhinged
Regie: Tom Caulfield; Ierland, 2015; 3 minuten
Vrolijke piepende beestjes in het scharnier van een deur in een chic hotel. Een drupje olie heeft helaas niet het gewenste resultaat.

Combing
Regie: Eglė Mameniškytė; Litouwen, 2019; 5 minuten
Je kunt er helemaal in op gaan, het kammen van je haar. Deze animatie neemt je mee op de golven van de kam over de strengen van het haar.

Trampoline
Regie: Maarten Koopman; Nederland, 2013; 3 minuten

Het scherm is een trampoline waarop mensen en dieren lol maken. Vanonder de trampoline kijken we naar al die verschillende voetjes, en dan gebeurt er iets onverwachts.

Ride
Regie: Paul Bush, Portugal, Verenigd Koninkrijk, 2018; 6 minuten

Honderden verschillende motoren zijn beeld voor beeld geanimeerd om de motorrijder mee te nemen op een ritje door het platteland.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?