sluit

Europese Dag van de Korte Film – Junior

Film

Op de kortste dag van het jaar zetten we, in samenwerking met EYEIFFR (International Film Festival Rotterdam), NFF(Nederlands Film Festival) en Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, de korte film in het zonnetje met een spannend en gevarieerd programma.

Het kinderprogramma bevat een internationale selectie (prijswinnende) kinderfilms uit zeven landen. De Europese dag van de korte film is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meeting between Seasons
Marjan van der Heijden / Nederland / 2017 / 2’
Laat je door de vlinder meenemen en focus je op de kleine dingen in de natuur.

L’homme aux oiseaux
Quentin Marcault / 2017 / Frankrijk / 4’
In een ondergesneeuwd bergdorp wachten de inwoners op de komst van de Man Met Vogels, die het einde van de winter aankondigt.

White Crow
Miran Miošić / Kroatië / 2018 / 8’
Kleine Witte Kraai wordt door de andere vogels in de zwerm uitgelachen omdat hij anders is, maar wanneer vervuiling zorgt voor een verandering in hun leefomgeving zorgt juist de kleine Witte Kraai voor een mooi nieuw onderkomen voor zijn soortgenoten.

O Cágado
Luís da Matta Almeida, Pedro Lino / Portugal, Verenigd Koninkrijk / 2012 / 10’
Er was eens een man die het allemaal wel wist, maar op een dag zag hij iets dat hij nog nooit eerder had gezien: een schildpad. Hij onderzocht het dier van alle kanten en haastte zich naar huis om zijn familie er alle over te vertellen, maar zou iemand hem wel geloven?

Clapotis
Mor Israeli / Frankrijk / 2017/ 4’
Een winterse middag in het zwembad….

De Kast
Maarten Koopman / Nederland / 1988 / 8’
Als ’s nachts de mensen slapen, gaan de dingen in de kast muziek maken. De bemoeienissen van een lastige kat kunnen ze dan niet gebruiken.

Macarooned
Alan Short, Seamus Malone / Ierland / 2018/ 4’
Mac is gestrand op een kaal onbewoond eiland. Hij smacht naar het mooie eiland vol lekkere hapjes dat naast zijn eiland ligt, maar hiervoor moet hij eerst het water zien over te steken waar de hongerige haai Feargal ligt.

Mr. Night has a Day Off
Ignas Meilũnas / 2016/ Litouwen / 2’
Waarom verandert de nacht in de dag? Nou ja, als je iets niet leuk vindt, dan verander je het toch?

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden