sluit

I, Claude Monet

Film
Exhibition on Screen

Claude Monet was misschien wel de meest invloedrijke en succesvolle kunstschilder uit de 19e en vroege 20e eeuw.

Met behulp van brieven en andere privé geschriften onthult I, Claude Monet een nieuw inzicht over de man die aan de wieg van het impressionisme stond.

Monet’s leven is een aangrijpend verhaal over een man die achter zijn zon-verblinde doeken, lijdt onder gevoelens van depressie, eenzaamheid, en zelfmoord nijgingen. Als zijn kunst zich ontwikkelt en zijn liefde voor tuinieren leidt tot zijn oogverblindende garden at Giverney schilderijen, is zijn humor, inzicht en liefde van het leven geopenbaard.

Gefilmd op locatie in Parijs, Londen, Normandië en Venetië. I, Claude Monet is een filmische onderdompeling in enkele van de meest geliefde en iconische scènes van de westerse kunst. Een film van de geprezen regisseur Phil Grabsky.

Exhibition on Screen
Exhibition on Screen is kunst in High definition. Kunstliefhebbers krijgen toegang tot gerenommeerde musea en spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars. Iedereen kan genieten van bekende werken op het grote scherm. De kunstenaars worden belicht door bevlogen curatoren en experts die aan het woord komen in deze documentairereeks.

  • Elegant, graceful, a film that humanises the great impressionist
    The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden