sluit

Michelangelo Love and Death

Film
Exhibition on Screen

Samen met een glorieuze nieuwe tentoonstelling in de National Gallery van London, biedt deze film een volledige en vernieuwende biografie van Michelangelo.

Michelangelo werd samen met Da Vinci beschouwd als een van de grootste kunstenaars van de Renaissance – en misschien wel aller tijden. Deze film verkent Michelangelo’s relatie met zijn tijdgenoten en zijn alomvattende artistieke talent op het gebied van onder andere schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. Onder de werken die zijn onderzocht vallen de universeel geprezen David in Florence, de Sixtijnse kapel in Rome en de Manchester Madonna. Deze film raakt de kern van het werk van dit essentiële figuur binnen de kunstgeschiedenis.

Exhibition on Screen
Exhibition on Screen is kunst in high definition. Kunstliefhebbers krijgen toegang tot gerenommeerde musea en spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars. Iedereen kan genieten van bekende werken op het grote scherm. De kunstenaars worden belicht door bevlogen curatoren en experts die aan het woord komen in deze documentairereeks.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden