sluit

The Artist’s Garden

Film
Exhibition on Screen

Tijdens het vierde seizoen van Exhibiton on Screen vertonen we een film die is gebaseerd op de enorm populaire tentoonstelling The Artist’s Garden.

The Artist’s Garden heeft Amerikaans impressionistische kenmerken en is onderdeel van ‘de tuin-beweging’ van het Florence Griswold Museum in Connecticut, dat algemeen beschouwd wordt als het huis van het Amerikaans impressionisme.

De Amerikaans impressionistische beweging is geïnspireerd door Franse kunstenaars als Renoir en Monet, maar heeft aan deze kunst een eigen draai gegeven. De beweging is nauw verbonden met een liefde voor tuinen en een passie voor natuurbehoud in de snel groeiende natie. In deze betoverende film reizen de makers naar studio’s, tuinen en waardevolle locaties in het oostelijke deel van de Verenigde Staten,  het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De film is een lust voor het oog.

Exhibition on Screen
Exhibition on Screen is kunst in high definition. Kunstliefhebbers krijgen toegang tot gerenommeerde musea en spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars. Iedereen kan genieten van bekende werken op het grote scherm. De kunstenaars worden belicht door bevlogen curatoren en experts die aan het woord komen in deze documentairereeks.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden