sluit

The Curious World of Hieronymus Bosch

Film
Exhibition on Screen

Wie was Hieronymus Bosch?

Waarom fascineren zijn vreemde maar  fantastische schilderijen kunstliefhebbers nu meer dan ooit? Hoe verbind hij  de middeleeuwse en Renaissance werelden? Waar komen zijn onconventionele en tijdloze creaties vandaan? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer met deze opmerkelijke nieuwe film van Exhibition on Screen.

The Curious World of Hieronymus Bosch beschikt over beeldmateriaal van de veelgeprezen tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – visioenen van een genie‘ in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. De tentoonstelling die de meerderheid van de Bosch zijn schilderijen en tekeningen, voor de eerste keer terug naar zijn huis stad Den Bosch bracht. De tentoonstelling trok bijna een half miljoen liefhebbers van de kunst van over de hele wereld.

Met zijn fascinerende leven onthuld plus de details en de verhalen van zijn werken zoals nooit eerder gezien. Mis deze filmische verkenning van een grote creatieve genie niet.

Exhibition on Screen
Exhibition on Screen is kunst in High definition. Kunstliefhebbers krijgen toegang tot gerenommeerde musea en spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars. Iedereen kan genieten van bekende werken op het grote scherm. De kunstenaars worden belicht door bevlogen curatoren en experts die aan het woord komen in deze documentairereeks.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden