sluit

Fahrenheit 11/9

Film

Fahrenheit 11/9 is de nieuwste tragikomische blik op de huidige tijdsgeest van politiek en maatschappelijk geëngageerde filmmaker Michael Moore.

Na Michael Moore in TrumpLand laat hij zijn kritische licht opnieuw over de huidige president van de Verenigde Staten schijnen: Donald Trump. In Fahrenheit 11/9 probeert hij antwoord te vinden op wat hem betreft de belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk zijn: hoe heeft die man ooit in het Witte Huis terecht kunnen komen, hoe gaan we daar mee om, en hoe komen we er weer heelhuids uit? Fahrenheit 11/9 is een vervolg op Moore’s controversiële Fahrenheit 9/11, waarin toenmalige president George W. Bush, de ‘War on Terror’ en de invasie van Irak op het hakblok werden gelegd. De titel van zijn nieuwe film verwijst naar de datum waarop Trump officieel tot president van de Verenigde Staten werd verkozen: 9 november 2016.

Documentairemaker, activist en schrijver Michael Moore begon zijn carrière als journalist, voordat hij op de filmtoer ging. De bekende maar controversiële filmmaker richtte in het verleden al herhaaldelijk zijn pijlen op corrupte politici en multinationals. In 2002 won hij een Oscar voor zijn eerste filmhit Bowling for Columbine, waarmee hij het Amerikaanse wapenbezit aan de kaak stelde. In 2004 kreeg Moore de Gouden Palm voor Fahrenheit 9/11, een van de bekendste documentaires ooit. Zijn confronterende, persoonlijke en onverbiddelijke manier van filmen hebben Moore tot een omstreden maar gerespecteerde regisseur gemaakt.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden