sluit

Falcon Lake

Film

Falcon Lake is een teder maar tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde. De Canadese actrice Charlotte Le Bon weet in haar regiedebuut de sfeer van een lange landerige zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt uitstekend te treffen.

De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van haar moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de 16-jarige dochter Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en nodigt ze hem uit op feestjes. Ze geniet er van hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de wereldwijze Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren. Een gebeurtenis aan het einde van de idyllische zomervakantie, veroorzaakt een cruciale wending in het leven van Bastien.

De prachtig somber gefotografeerde setting van het duistere door bos omringde meer, de afwezigheid van volwassenen en de sterke score zorgen voor een griezelige spanning. De warme band tussen de personages en de turbulente gevoelens van de jongeren worden realistisch maar ook met humor neergezet door de jonge acteurs, Sara Montpetit in de rol van Chloé en Joseph Engel als Bastien.

  • Qua plot lijkt Falcon Lake in eerste instantie zo’n zomerse idylle waarin een jongen de liefde ontdekt. Maar de griezelige esthetiek van de film gaat daar intrigerend tegenin
    NRC
  • Charlotte Le Bon weeft in haar speelfilmdebuut een eigen, dubbelzinnige wereld, en vertrouwt daarbij volledig op de kracht van suggestie
    De Volkskrant
  • In haar speelfilmdebuut weet de Canadese Charlotte Le Bon al met het openingsbeeld precies de ambigue sfeer te vatten die haar film bijzonder maakt.
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?