sluit

Festival Favorites – No Bears

Film
Festival Favorites
Filmspecials

No Bears is een parallelle liefdesverhaal waarin twee stellen te maken krijgen met de sociale machtsstructuur waarin ze verkeren. Tegelijkertijd raakt regisseur Jafar Panahi ongewild betrokken bij een politieke rel in het dorp. Winnaar van de Juryprijs in Venetië en genomineerd voor een Gouden Leeuw (Beste Film).

Als Jafar wordt gevraagd een foto te delen van een koppel in een verboden relatie ontstaat er een rel in het dorp. Het drama escaleert en al snel wordt duidelijk hoe ogenschijnlijk onschuldige artistieke acties, extreme gevolgen kunnen hebben. Geconfronteerd met zoveel uitdagingen, reflecteert Panahi over het onvermogen zijn thuisland Iran te verlaten. Hoewel het zo eenvoudig lijkt te zijn als midden in de nacht, ergens op een verlaten heuvel, simpelweg over een onzichtbare grens te stappen.

Festival Favorites

In het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 februari staan onze zalen geheel in het teken van onze Festival Favorites (eerder bekend als Best of the Fest). Deze dagen vertonen we de favoriete films van de grootste filmfestivals, geselecteerd door onze filmprogrammeur Linda Croonen. Geniet als een van de eersten van films die pas weken later in filmhuizen en bioscopen te zien zijn. No Bears wordt op zaterdag ingeleid door programmeur Rob van den Bergh en op zondag door filmdocent Constant Hoogenbosch. Het volledige programma van Festival Favorites vind je hier.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?