sluit

Festival Favorites – Tár

Film
Festival Favorites
Filmspecials

Tár, van regisseur Todd Field (Little Children), gaat over de fictieve componist Lydia Tár. Genomineerd voor Beste Film op het filmfestival in Venetië, in totaal 205 nominaties wereldwijd. Drie keer winnaar van Beste Actrice voor Cate Blanchett. Genomineerd voor 6 Oscars waaronder Beste Film.

Lydia Tár, gespeeld door Cate Blanchett, wordt gezien als een van de grootste componisten van het moment, en is de eerste vrouwelijke dirigent van een groot Duits orkest. Wanneer ze geconfronteerd wordt met haar verleden valt haar carrière uit een.

Festival Favorites

In het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 februari staan onze zalen geheel in het teken van onze Festival Favorites (eerder bekend als Best of the Fest). Deze dagen vertonen we de favoriete films van de grootste filmfestivals, geselecteerd door onze filmprogrammeur Linda Croonen. Geniet als een van de eersten van films die pas weken later in filmhuizen en bioscopen te zien zijn. Tár wordt op zaterdag ingeleid door programmeur Rob van den Bergh en op zondag door filmdocent Constant Hoogenbosch. Het volledige programma van Festival Favorites vind je hier.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?