sluit

Festival Favorites – The Whale

Film
Festival Favorites
Filmspecials

The Whale is een aangrijpend drama van de Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) die een ontroerend portret schets van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. Maar liefst 101 nominaties en 33 filmprijzen waaronder winnaar van 4 filmprijzen in Venetië en 3 Oscarnominaties waaronder Beste Acteur voor Brendan Fraser.

Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. The Whale is een fenomenale comeback voor acteur Branden Fraser (The Mummy Trilogy, Crash), die als vader probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things).

Festival Favorites

In het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 februari staan onze zalen geheel in het teken van onze Festival Favorites (eerder bekend als Best of the Fest). Deze dagen vertonen we de favoriete films van de grootste filmfestivals, geselecteerd door onze filmprogrammeur Linda Croonen. Geniet als een van de eersten van films die pas weken later in filmhuizen en bioscopen te zien zijn. The Whale wordt ingeleid door filmdocent Constant Hoogenbosch. Het volledige programma van Festival Favorites vind je hier.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?