sluit

Fête de Famille

Film

Fête de Famille is een dramatische komedie van de Franse regisseur Cédric Kahn, met onder andere Catherine Deneuve en Emmanuelle Bercot. Deze nieuwe Franse film is te zien vanaf donderdag 24 oktober.

Familiehoofd Andréa (Catherine Deneuve) viert haar zeventigste verjaardag en de hele familie komt samen voor het grote feest. Het loopt echter anders dan verwacht wanneer de oudste dochter Claire, die al drie jaar niets van zich heeft laten horen, plots verschijnt en de hele familie met haar aanwezigheid verrast. Claire is vastbesloten terug te krijgen wat haar toekomt, het feestprogramma op te schudden en behoorlijk wat chaos binnen de familie te veroorzaken. Een spel waarbij iedereen naar elkaar kijkt; wie spreekt de waarheid en wie niet?

Cédric Kahn is geboren in Frankrijk, en is voor deze film schrijver, regisseur en tevens acteur. Hij is bekend van La Prière (2018), Trop de bonheur (1994) en L’ennui (1998). La prière won de Prix TV5MONDE op het Film by the Sea International Film Festival in Vlissingen.

 • De dinertafel, daar gebeurt het in Franse films. Zo ook bij familieportret Fête de famille.
  NRC
 • Naar filmische traditie ontspoort het verjaardagsdinertje in Fête de famille volledig
  de Volkskrant
 • Wat Fête de famille toch laat knetteren, is het passievolle spel van Emmanuelle Bercot en Vincent Macaigne.
  De Telegraaf
 • Met Fête de famille creëert Cédric Kahn de ideale omstandigheden voor een familiefeest dat hevig uit de hand loopt.
  De Filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden