sluit

Filles de joie

Film

In Filles de joie bieden regisseurs Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich een inkijkje in het leven van Axelle, Conso en Dominic. Het is een verhaal over drie prostituees die een groot geheim delen.

In Filles de joie volgen we een zinderende zomer lang drie vrouwen, Axelle, Conso en Dominique, die weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun werk. Kibbelend rijden ze elke ochtend de Belgisch-Franse grens over naar Roubaix, waar ze in het geheim hun werk als prostituee uitvoeren. De drie hebben elk hun eigen problemen: Axelle ligt in een scheiding, Conso heeft een foute vriend en Dominique heeft haar handen vol aan haar gezin met twee pubers. Hun gezamenlijke dubbelleven verbindt hen. Wanneer een van hen in moeilijkheden raakt wordt die band onbreekbaar.

Belgische filmmaker Frédéric Fonteyne won met La gemme de Gilles de Joseph Plateau Award voor Beste Belgische Regisseur op het Internationale Filmfestival in Gent. De carrière van Anne Paulicevich is jonger. Eerder werkte zij samen met Fonteyne aan Tango Libre als scriptschrijver.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden